Gitaar & Basgitaar

Wat ga je leren?

Bij onze gitaar- en basgitaarlessen staat één ding centraal, en dat is plezier hebben in het spelen van de muziek die jij graag wilt spelen. Aanvullend hierop geven wij je tips en uitleg over techniek, samenspel, sound, akkoorden, vette riffs en natuurlijk te gekke en snelle solo’s!

 

Voor wie wil zullen er niet alleen tabs en notenschrift, maar ook verschillende effecten voorbij komen. Of je nu op een akoestische-, elektrische- of basgitaar wilt spelen, we vinden het allemaal even leuk!

Je kunt kiezen uit: Akoestische gitaar, Elektrische gitaar of Basgitaar

Docenten

gitaarleraar

Martin Mijer

Gitaar

Martin is één van onze docenten voor de klassieke/akoestische gitaar.

“Tijdens de lessen wil ik graag mijn leerlingen het enthousiasme bijbrengen dat ik van mijn eerste docent heb meegekregen. Het maakt niet uit of je nu veel talent hebt of weinig, of je er voor kiest om je vaardigheden op een podium te uiten of liever muzikaal “mediteert” voor jezelf, alleen speelt of samen met anderen. Gitaarspelen is écht het leukste dat er is!”

Martin studeerde DM, UM en kamermuziek aan het Utrechts Conservatorium.

  • (06) 15 614 831
  • martintameijer@gmail.com
  • www.gitaarpraktijkvianen.nl

Timo Jansen

Elektrische gitaar

Volgens  Timo moet muziek maken altijd als ‘spelen’ aanvoelen. Wanneer hij zijn gitaar pakt roept alles in hem, “Yes ik mag weer!”, een enthousiasme wat hij zowel op het podium als tijdens zijn lessen overbrengt. Bij zijn gitaarlessen staat het plezier van muziek maken echt voorop, dus als je zin hebt om lekker te gaan spelen, dan ben je bij Timo aan het juiste adres!

Nadat Timo zijn conservatorium heeft afgerond in 2017, heeft hij zich ontwikkeld tot een actieve gitarist en producer in de muziekindustrie, en treedt op in alle hoeken van het land in zowel bands als musicals, en is ook met verschillende nummers op Spotify te horen.

 

In de basles leer je onder andere:

  • De juiste houding en speeltechniek.
  • Het spelen van nummers op basis van je eigen muzieksmaak.
  • Zelf baspartijen kunnen bedenken op een akkoordenschema.

Iris Sigtermans

Basgitaar

Iris wilde eigenlijk zingen, maar haar stembanden lieten het afweten en noodgedwongen moest er een ander instrument worden gevonden. Toen er in de band behoefte bleek aan basgitaar, begon zij erop te spelen. Dit beviel zo goed, dat ze hem nooit meer heeft losgelaten.
 
In 1994 studeerde zij op diezelfde basgitaar af aan het Utrechts Conservatorium. Ze studeerde basgitaar bij Theo de Jong (o.a. Toots Thielemans en Ilse de Lange), contrabas bij Frans van der Hoeven (met wie speelde hij eigenlijk niet?) Daarnaast had ze bandles van o.a. Eef Albers.
 
Tijdens en vrijwel direct na haar opleiding speelde ze in zeer uiteenlopende bands, met even uiteenlopende stijlen.
Jazz, Blues, Funk, Disco, Country-rock, R&B
Maar ook meer exotische stijlen als:
West-Afrikaanse pop-muziek, Flamenco, Braziliaanse-, Caribische-, Surinaamse- en Cubaanse- muziek. 
 
Recentelijk speelde ze en werkte zij mee als bassist aan verschillende CD’s met eigen muziek van o.a. de John F. Klaverband. Met deze blues formatie werden ook diverse prijzen gewonnen zoals een prijs voor beste blues CD en deden ze maar liefst 2 keer mee aan de international Blues challenge (IBC) in Memphis (Tennessee, USA)
 
Ook het doorgeven en delen van de opgedane kennis doet zij graag.
Ze geeft al met al meer dan 20 jaar les aan verschillende muziekscholen en docentencollectieven. 
Vanaf heden ook in samenwerking met Hi Gain Guitars. 
Iedereen tussen 9 en 99 jaar is welkom, en het maakt niet uit of je nog moet beginnen of al veel ervaring hebt. Iedere bassist is uniek en door de individuele karakter van de les, zijn alle lessen op maat.

 

 

Les op maat


Wij zijn erop gericht om jou te helpen bij het bewandelen van jouw weg om een creatieve en ervaren muzikant te worden.

De lessen zijn intensief en worden 1 op 1 gegeven, zodat jij alle aandacht krijgt die je verdient. Op deze manier boek je een veel betere vooruitgang in jou muzikale ontwikkeling.

Heb je nu al helemaal zin om te leren gitaarspelen?

Vraag een proefles aan

Voor een gratis proefles kun je een mail sturen aan info@muziekschoolvijfheerenlanden.nl. Geef hierbij je gegevens en geef aan welke les je zou willen volgen?

Scroll to Top