Blaasinstrumenten

Wat ga je leren?

Saxofoon, dwarsfluit, blokfluit, klarinet of hoorn, er is genoeg te kiezen! Tijdens de les staat één ding centraal, en dat is plezier hebben in het spelen van de stijl muziek die jij graag wilt spelen.

Of het nou Klassiek, Pop, Jazz of Funk is, het maakt niet uit! De basis waarmee we beginnen is de techniek om op de juiste manier te leren blazen, en daarmee een mooie toon te creëren.

Aanvullend hierop geven wij je tips en uitleg over samenspel, ritme, melodie en harmonie.

 Je kunt kiezen uit: Dwarsfluit, Blokfluit, Saxofoon, Klarinet, Hoorn, Trompet, Cornet, Bugel of Trombone

Docenten

Luca Roncato

Maak kennis met onze fluitdocent Luca Roncato!

Luca deed zijn Bachelor aan het Utrechts Conservatorium bij Aldo Baerten en doet nu zijn Master op Codarts Rotterdam bij Juliette Hurel & Julie Moulin. 

Met een passie voor lesgeven brengt Luca een frisse wind naar onze muziekschool.

Als ervaren fluitist en bedreven docent, biedt Luca met warmte en geduld een bemoedigende omgeving voor iedereen die de prachtige wereld van de fluit wil ontdekken.

Luca’s toewijding aan het onderwijzen van muziek is onwrikbaar. Zijn benadering is vriendelijk en ondersteunend, waardoor zijn leerlingen zich op hun gemak voelen tijdens hun muzikale ontdekkingsreis. 

Met aandacht voor de individuele behoeften van Luca’s leerlingen en een focus op het opbouwen van een solide basis, helpt hij hen om geleidelijk hun vaardigheden te ontwikkelen en zelfvertrouwen op te bouwen in hun spel.

In de lessen van Luca worden techniek en expressie op een evenwichtige manier benaderd, waardoor leerlingen niet alleen kunnen groeien als fluitisten, maar ook als muzikanten die emotie kunnen overbrengen door hun spel. 

We nodigen iedereen die geïnteresseerd is in de fluit van harte uit om deel te nemen aan Luca’s  lessen. Schrijf je vandaag nog in en ontdek de vreugde van het fluitspelen in een ondersteunende en bemoedigende omgeving.

Frans van der Hoeven

Als saxofoon-, klarinet- en dwarsfluitdocent ga ik zoveel mogelijk af op jouw persoonlijke ontwikkeling én muzikale wensen. Wil je graag leren soleren, of juist met een paar blazers samenspelen in een bandje, ik leer je de basis en help je jezelf hierin verder te ontwikkelen. We gaan samen kijken welke muziek jij tof vindt en proberen een mooi leerplan op te stellen om jouw doel (of doelen) te halen. Dit alles uiteraard op een ontspannen manier!

Wie is nou die Frans?

Op zijn 9e begonnen op de klarinet, op zijn 10e de klarinet “ingeruild” voor de saxofoon. Tot en met zijn 16e klassieke lessen gevolgd aan de muziekschool in Nijkerk, vanaf zijn 19e lichte muziek gestudeerd aan het conservatorium in Zwolle. In 2003 afgestudeerd, vanaf 2001 actief als saxofoon- en klarinetdocent. In de tussentijd een schat aan muzikale ervaring opgedaan. Zo speelde Frans ooit eens een demo in voor “dat ene bandje uit Utrecht” (the Handsome Poets), speelde hij op Bonaire met een samengestelde groep doorwinterde sessiemuzikanten, stond hij in een bomvol Gelredome stadion voor een bekend DJ collectief (NCBM), toerde hij jarenlang half Duitsland/Zwitserland/Frankrijk af met een ska/punkrock band (Make Up Your Mind, of MUYM) en nam hij diverse albums/singles en demo’s op.

Hoe is Frans als docent?

Frans houdt van een positieve en rustige benadering en is geduldig (heel geduldig…). Daarnaast houdt van Frans bij tijd en wijle van de nodige humor, ook tijdens de lessen. Er zijn immers al genoeg serieuze mensen in deze wereld 🙂

Les op maat

Wij zijn er om jou te helpen bij het bewandelen van jouw weg om een creatieve en ervaren muzikant te worden.

De lessen zijn intensief en worden 1 op 1 gegeven, zodat jij alle aandacht krijgt die je verdient. Op deze manier boek je een veel betere vooruitgang in jouw muzikale ontwikkeling.

Heb je nu al helemaal zin om je in de wereld van een blaasinstrument te duiken?

Vraag een proefles aan

Voor een gratis proefles kun je een mail sturen aan info@muziekschoolvijfheerenlanden.nl. Geef hierbij je gegevens en geef aan welke les je zou willen volgen?

Scroll to Top